Καλοκαιρινό smoothie, γεμάτο θρεπτικά συστατικά και με αντιοξειδωτικές ιδιότητες
Πρόταση του σεφ της Κλινικής μας, Αντώνη Μούσσα & της Διαιτολόγου Διατροφολόγου της Κλινικής Ειρήνης Αρβανιτάκη
Υλικά
160γρ πράσινο μήλο
20γρ μπαστούνια σέλινου με ελάχιστα φύλλα
40γρ φέτες αγγούρι
30 ml φρέσκο χυμό λεμονιού
50 γρ τζίντζερ
150 ml νερού
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το μήλο, το σέλινο και το αγγούρι και τα κόβουμε σε φέτες.
Προσθέτουμε σε ένα κατσαρολακι το νερό, το καθαρισμένο τζίντζερ και το χυμό λεμονιού για 5 λεπτά. Τα περνάμε από σήτα και κρατάμε το νερό τους. Περιμένουμε να κρυώσει το μείγμα.
Σε ένα μπλέντερ προσθέτουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνουν αλοιφή.
Σερβίρουμε σε ψιλό ποτήρι με σπασμένο πάγο και γαρνίρουμε με τρυφερά φύλλα σέλινου και φέτες πρασίνου μήλου.
Εξαιρετική επιλογή για να αντικαταστήσεις ένα από τα ενδιάμεσα σνακ σε μια ζεστή καλοκαιρινή ημέρα!
Θα σε κρατήσει ενυδατωμένη/ο και θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις ένα υγιές βάρος σώματος, καθώς είναι φτωχό σε θερμίδες αλλά πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά.
Στα λιγοστά υλικά που απαιτούνται για να το φτιάξεις, θα βρεις πολύτιμα μικροθρεπτικά όπως την βιταμίνη C, τα φλαβονοειδή και το β-καροτένιο. Όλα διαθέτουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες και με την πρόσληψή τους, προστατεύεις τον οργανισμό σου από σοβαρές παθήσεις όπως ο καρκίνος και τα καρδιαγγειακά.
Αποτελεί εξαιρετική επιλογή για διαβητικούς και για άτομα με υψηλά επίπεδα LDL χοληστερόλης, χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό του δείκτη και στην υπολιπιδαιμική δράση που βρίσκουμε στο μήλο και στο σέλινο.
Tip: Μην ξεφλουδίσεις τα μήλα! Μεγάλο μέρος των φυτικών ινών και των αντιοξειδωτικών βρίσκονται στη φλούδα τους, οπότε προτίμησε να τα πλύνεις σχολαστικά, ώστε να μην χρειαστεί να την αφαιρέσεις.